← Alla nyheter

RUT-avdrag guld värt för flyttfirmor

29 september, 2017

I ett inslag i Sveriges Radio P4 Gävleborg berättar Henrik Wigren från SMF-företaget Gefleborgs Flyttservice AB i Gävle om de mycket positiva effekterna av RUT-avdraget för bohagsflyttar.

I augusti förra året infördes rut-avdrag för flytthjälp, och trots att det bara gått ett drygt år har det redan blivit en väldigt populär tjänst att utnyttja. Flera flyttfirmor har märkt av en ökning på 25-30 procent.

– Det har varit en ökning och framför allt har förfrågningarna ökat lavinartat. Eftersom jobben har blivit fler har det gett oss möjligheten att skapa fler arbetstillfällen, säger Henrik Wigren och fortsätter:

– Vi har fått nyanställa och flera är på gång.

Henrik berättar också att det har blivit en jämnare fördelning när företaget får in flyttuppdragen.

– Normalt har vi extremt mycket att göra i juni, juli och augusti, men det här med RUT-avdraget har definitivt hjälpt oss att få en jämnare säsong framför allt när det gäller bohagsflyttar, säger Henrik Wigren.