← Alla nyheter

Patent- och marknadsöverdomstolen friar Alfa

29 november, 2017

Dagens dom i Patent- och marknadsöverdomstolen vid Svea Hovrätt friar medlemsföretaget Alfa Quality Moving AB från anklagelserna om konkurrensbegränsning.

— Det är en enorm seger och en stor lättnad. Myndighetens process mot oss har pågått i nästan fem år och har krävt enormt mycket energi av såväl företagsledning som personal, säger företagets vd Kenneth Egelrud. Den linje Konkurrensverket nu förlorat med i två instanser skulle snarare ha hämmat konkurrensen än gynnat den.

— Vi är förvånade över att Konkurrensverket har drivit frågan så offensivt när myndigheten själv medger att det varit ett test av en strängare linje, säger Kenneth Egelrud och syftar bland annat på den oannonserade så kallade gryningsräd som genomfördes hos företaget i Jönköping i februari 2013.

Enligt Kenneth Egelrud innebär dagens dom ett förtydligande av regelverket kring köp och hur ett företag ska kunna skydda sin verksamhet.

— Detta är en mycket viktig fråga inte bara för oss, utan för att svenska företagare ska våga satsa för att utvecklas och vara konkurrenskraftiga också internationellt. Nu finns ett tydligt utslag som ej kan överklagas och vi väljer att lägga denna påfrestande period bakom oss, blicka framåt och gå vidare för att utveckla företaget ytterligare för att vara det svenska alternativet på den internationella flyttmarknaden.